Pasen 2019En het verhaal gaat verder….

NachtLicht Wake

Op 20 april, in de nacht voor Pasen, stelt de Martinikerk haar deuren open voor iedereen!
Pasen is een feest van wederopstanding en van het “Licht”. Maar voordat het licht wordt is er eerst duisternis.

Van het donker naar het licht……
Vanuit het donker van de pijn en de leegte waar we in het leven mee geconfronteerd worden, het donker van de dood die Jezus stierf, naar het licht van een hoopvolle nieuwe toekomst, de opstanding en het leven.

Samen met alle geloofsgemeenschappen van Sneek worden we stil....
De nacht draait om stil worden, meditatie, beleving en bezinning. De kerk is de gehele nacht open en zal er een programma aangeboden worden. Daarnaast kun je de stilteruimte gebruiken om na te denken, een kaarsje aan te steken, te bidden, te mediteren of om gewoon stil te zijn. Je kunt een korte tijd blijven of wat langer. Na de nachtwake zullen we tijdens een gezamenlijke viering de zonsopkomst gaan beleven en zullen we het licht van Pasen binnen halen.
Vanuit verschillende geloofsgemeenschappen in Sneek vormen wij, Detsje, Ineke, Klaas, Mona, Sandra en Jorrit, de Nachtploeg voor NachtLicht 2019. Al een aantal keer zijn we bij elkaar geweest en het programma voor de nacht krijgt beetje bij beetje steeds meer vorm. We streven er naar een nachtprogramma te maken waarin een ieder zich kan vinden. Niet een gemakkelijke opgave maar …… we doen ons best.

Er zijn veel ideeën, veel gedachten, veel kleine dingen en daarvoor zijn veel mensen nodig. Wanneer je deze bundelt en richting geeft kom je tot iets groots.

Winy Maas, architect & hoogleraar

i.s.m. de raad van kerken.

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.